Marianne Wierckx

groep 5

Ik heet Marianne Wierckx en werk sinds 1986 op basisschool Vondel. Hiervoor heb ik een jaar in Nispen, daarna nog een jaar op de Pius X, de Lindenburg en de Watermolen gewerkt. In die tijd nog met behoud van uitkering. Ik ben een Roosendaalse van orgine, heb 22 jaar in Etten-leur gewoond en ben sinds 2007 weer teruggekeerd naar mijn geboorteplaats. Mijn twee kinderen Olaf en Eline hebben hebben het ook naar hun zin in Roosendaal.
Toen er in de pas nieuw gebouwde wijk  de Tolberg gezinnen met jonge kinderen  kwamen wonen, stroomde de school vol met nieuwe leerlingen.
Ik ben begonnen in groep 3. Later zijn alle groepen wel een keer aan bod gekomen. Nu werk ik alweer een tijdje met veel plezier in groep 5.

De spontaniteit en de variatie waarmee de leerlingen leren en allerlei vaardigheden opdoen geeft mij plezier in het werk en is een goede tegenhanger voor al het administratieve werk dat steeds meer het onderwijs insluipt. Als je de kinderen ziet genieten bij allerlei festiviteiten, zowel binnen als buiten de schooltijden geeft dat weer inspiratie om verder te gaan.

Wat is voor jou het belangrijkste aspect van je werk als leerkracht
Het werken op drie niveaus binnen je eigen klas, schept veel voldoening voor mij. Zo kun je de leerlingen het onderwijs geven dat ze echt nodig hebben. De cultuur die aangeboden wordt door middel van excursies en voorstellingen vind ik ook heel belangrijk.

Van de muzieklessen geniet ik zelf heel veel. Die geef ik met veel plezier ook in andere klassen.

Een van mijn hobby's is dan ook het beluisteren van (film-)muziek en het bezoeken van concerten waarbij je soms in de gelegenheid bent om met de componisten over hun werk te spreken.

U kunt mij mailen via m.wierckx@kporoosendaal.nl