Maria Kuijpers

groep 1-2

In 1973 ben ik geslaagd voor de opleiding kleuterleidster. KLOS in de volksmond. Vanaf 1 okt. 1973 werd ik benoemd aan de St. Josephschool op het Knipplein in Roosendaal.

Na drie jaar werd ik er hoofdleidster en in 1980 heb ik mijn ontslag genomen. Ik werd moeder en in die tijd was parttime werken nog niet mogelijk.

Echter het thuis zitten ging me enorm vervelen en ben ik gaan invallen op verschillende scholen.

Gelukkig kreeg ik per 1 aug. 1992 een vaste parttime baan op de Vondelschool.

Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier en natuurlijk is groep 1-2 mijn specialiteit en geniet nog elke dag van deze leeftijdsgroep. Het werken in groep 1-2 geeft me elke dag energie.

Flexibiliteit en inspelen op datgene wat kinderen bezig houdt is voor mij het belangrijkste in het onderwijs. Elk kind is voor mij speciaal en maak gebruik van hun kwaliteiten. Er is nooit een dag hetzelfde!

Inmiddels ben ik coördinator groepen 1-2 en dit geeft een extra uitdaging aan mijn werk. Ik doe dit met heel veel plezier.

Ik hoop dat ik mijn jubileum 25 jaar Vondel mag vieren. Dat zou een hele mooie afsluiting kunnen zijn.

In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn gezin. Daarnaast kan ik ook genieten van wandelen, fietsen of het lezen van een mooi boek.

U kunt mij mailen via m.kuijpers@kporoosendaal.nl