Margo Kommers

groep 5

Op de PABO in Oudenbosch heb ik in 1988 mijn diploma behaald en ben, na een periode invallen, een jaar later begonnen op basisschool Vondel. Eerst full-time en na de geboorte van onze oudste zoon part-time. Intussen ben ik juf geweest van diverse groepen vooral in de onderbouw, van groep 1-2 tot en met groep 5. Dit schooljaar ga ik aan de slag in de combinatiegroep 4/5.

De interactie met de leerlingen is de spil van mijn werk. Hen via allerlei wegen een stapje verder helpen is de reden voor mij geweest om juf te worden en levert me dus veel plezier op.

Het zorgen voor een goede sfeer in de groep, waar iedereen zichzelf kan zijn en zo tot groei komt is voor mij essentieel. Gezellige momenten creëren maar daarnaast ook hard werken. Niet ieder kind leert op dezelfde manier en op hetzelfde tempo. Dat is mijn grote uitdaging, steeds weer. En als het even niet zo goed gaat samen met ouders eraan werken om de beste weg te vinden. Want natuurlijk wil ik aan het eind van het schooljaar iedere leerling zover mogelijk op zijn of haar niveau vooruit geholpen hebben.

Vertellen en voorlezen is een machtig hulpmiddel waar fantasie en beeldvorming mee gestimuleerd worden, dat doe ik dus heel graag. Die fantasie is weer handig voor het tekenonderwijs wat ik heerlijk vind om aan te bieden. Rekenonderwijs is een ander,meer exact, onderdeel van het onderwijs waar ik enthousiast aan werk met de kinderen.

Als er gelegenheid voor is ga ik heel graag met mijn gezin op stap in binnen- en buitenland. Mijn sociale contacten onderhouden is ook altijd erg gezellig en ik ben ook regelmatig te vinden op de bank met een goed boek.
Op 'de Vondel' kunt u me vinden op maandag, dinsdag en woensdag.

U kunt mij mailen via m.kommers@kporoosendaal.nl