Isabelle Hendriks

groep 6

Sinds wanneer werk je in het onderwijs? Vanaf welk schooljaar werk je op Basisschool Vondel?
In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Breda en in oktober van dat jaar ben ik begonnen als inval-leerkracht bij KPO Roosendaal.
In januari 2007 ben ik op Basisschool Vondel begonnen met invallen toen juf Esmeralda met zwangerschapsverlof ging. Ik heb toen haar werkdagen (part-time) ingevuld in groep 7 en de andere dagen werkte ik in groep 1/2. Uiteindelijk ontstond er vacatureruimte en kon ik hier blijven werken! Ik mocht met groep 7 aan de slag. Schooljaar 2007-2008 was mijn eerste jaar met een eigen groep.

In welke jaargroepen heb je ervaring?
In de periode dat ik inval-leerkracht was, heb ik in bijna alle jaargroepen ervaring opgedaan. Ook heb ik toen af en toe ingevallen in het Speciaal Basisonderwijs. Het was een leerzame en zeer afwisselende tijd. Op Basisschool Vondel heb ik nu een aantal jaren groep 7 gehad en sinds schooljaar 2012-2013 sta ik voor groep 8.

Het meeste plezier beleef ik aan het werken en leren samen met de kinderen. De voldoening op hun gezicht wanneer ze iets moeilijks ineens goed snappen, dat is erg mooi om te zien. Je kunt ze dan echt zien groeien. Ik vind het ook prachtig als de kinderen mij iets nieuws willen leren, over hun eigen interesses of hoe je moet schaken bijvoorbeeld.

Het is bijzonder om deel uit te maken van de ontwikkeling van kinderen. Zeker nu ik in groep 8 werk vind ik het erg belangrijk om de leerlingen een goede startpositie mee te geven voor in hun verdere schoolloopbaan. Ik probeer ze zo goed mogelijk voor te bereiden op alle veranderingen die te maken hebben met het overgaan naar de middelbare school.

Ik heb veel geduld. (Ik blink zeer zeker niet uit in het bedenken van dit antwoord!)

Reizen vind ik helemaal geweldig! In de zomervakantie kies ik dus graag een verre bestemming uit... Dichter bij huis kan ik erg genieten van het rondwandelen in een mooie stad. Het proeven van de sfeer, het bekijken van oude gebouwen en het rondneuzen in de winkels vind ik heerlijk. Ik kan ook erg genieten van een goed optreden van een leuke band.

U kunt mij mailen via i.hendriks@kporoosendaal.nl