Ingrid van der Heijden

groep 8

Ik ben afgestudeerd in 2003 na een LIOstage op KPObasisschool Lavoor. Gelijk na mijn afstuderen ben ik aangenomen bij KPO. Het eerste jaar moest ik vooral invallen op verschillende basisscholen binnen KPO. Vanaf het schooljaar 2004-2005 werk ik op basisschool Vondel. Ik ben gestart in groep 7.
Ik heb inmiddels al in verschillende groepen lesgegeven. Tijdens het eerste jaar dat ik vooral invalwerk heb gedaan, ben ik natuurlijk al in verschillende groepen geweest. Op de Vondel heb ik de eerste 3 jaar lesgegeven in groep 7, daarna 2 jaar in groep 1-2 en groep 6 en de laatste jaren geef ik les in groep 8.
Op school ben ik ook cultuurcoördinator. Dat betekent dat ik voor alle kinderen van de Vondel ervoor zorg dat de kinderen tijdens hun schoolloopbaan in aanraking komen met de verschillende disciplines van cultuureducatie. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bezoeken van de schouwburg, museum, een kunstenaar enz.

Ik geniet van de interactie met de kinderen. De gesprekjes die je met ze hebt, de dingen die je ze kunt leren enz. Er is ook nooit één dag hetzelfde.
Kinderen moeten op de eerste plaats "lekker in hun vel zitten". Als dat in orde is, is het belangrijkste dat je ze weer iets kunt leren. Kinderen moeten dus aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaan!

Ik vind het erg leuk om dingen te doen op creatief gebied en ook om ervoor te zorgen dat het gezellig is in de klas. De klas moet er leuk uitzien, maar vooral de sfeer in de klas vind ik zeer belangrijk!

Het liefst ben ik lekker met mijn kinderen Lieke en Jens bezig. Daarnaast ga ik graag met mijn vriendinnen iets leuks doen zoals winkelen of gezellig samen even uiteten of naar het terras. Als sportieve bezigheid ga ik graag hardlopen of in de winter op skivakantie.

U kunt mij mailen via i.v.d.heijden@kporoosendaal.nl